Hoe controleren als er een keylogger op je computer staat?

Misschien weet niet iedereen wat een keylogger is, vandaar dat we even een korte uitleg zullen geven rond wat nu eigenlijk een keylogger is. Met dit soort programma’s kan je alles volgen wat er op je laptop of op een computer wordt gezegd, hiermee bedoelen we dat iedere toetst die wordt aangeraakt gewoon wordt opgeslagen. Later kan iedereen dan door een keylogger gaan bekijken welke woorden je mogelijk allemaal hebt gebruikt tijdens bijvoorbeeld een chatsessie. Hoe kan je nu voorkomen dat andere mensen je gaan bespieden met een keylogger?

Hoe controleren als er een keylogger op je computer staat
© Pixabay.com
  1. Als je een computer moet delen met een aantal andere familieleden kan je altijd een persoonlijke account gaan maken op de computer, op die manier ben je er zeker van dat er niets op jouw account kan geplaatst worden zonder dat jij er toestemming voor hebt gegeven.
  2. Een keylogger valt meestal niet makkelijk op te sporen, maar toch is het mogelijk met een aangepast programma dat je kan gaan zoeken op het internet met een zoekmachine zoals bijvoorbeeld Google. Als je gebruikmaakt van de juiste keywords zal je zeker en vast een oplossing vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *