Wat te doen tegen slaapproblemen?

Veel mensen hebben al eens moeite om in slaap te vallen. Of ze worden ’s morgens erg vroeg wakker. Slaapproblemen kunnen een invloed hebben op je mentale en fysieke toestand. Slapeloosheid is vaak een gevolg van je leefstijl. Een aantal simpele tips kunnen je misschien wel van je slaapproblemen afhelpen.

Wat te doen tegen slaapproblemen
© Pixabay.com
 • Drink warme melk met honing voor het slapengaan. Dit zorgt voor de aanmaak van melatonine, een hormoon dat je slaperig maakt. Ook het eten van een banaan heeft hetzelfde effect.
 • Eet ’s avonds geen te zware maaltijd. Hou je warme voeding liever voor de middag en eet ’s avonds een lichte boterham. Met een zware maag is het immers niet eenvoudig de slaap te vatten.
 • Zorg voor een vast bioritme. De ene dag om 20u gaan slapen en de volgende om 3u, is geen goed idee. Een bepaald ritme is noodzakelijk om je lichaam te laten wennen aan de omstandigheden.
 • Verminder je cafeïnegebruik. Cafeïne zit onder andere in koffie en cola. Het is een stof die je ’s nachts echt kan wakker houden. Het is dan ook zeker geen goed idee deze stoffen ’s avonds nog te nuttigen.
 • Vermijdt stress. Het is logisch dat je de slaap moeilijker kan vatten wanneer je kopzorgen hebt. Probeer ’s avonds je zorgen van je af te zetten.
  – Misschien kan een heerlijk warm bad daarbij helpen.
  – Ook bewegen (een rondje gaan lopen) kan wonderen doen om je gedachten te verzetten?
  – Maak een lijstje van de dingen die je de volgende dag nog moet doen. Zo kan je ze dan meteen uit je hoofd zetten en moet je je geen zorgen maken dat je iets zou vergeten zijn tegen de volgende dag.
  – Probeer je partner ervan te overtuigen je een massage te geven. Dat zal je zeker relaxeren!
 •  Dim ’s avonds de lichten. Daarvan wordt je al wat slaperiger.
 • Sta ’s morgens meteen op wanneer je wekker gaat. Veel mensen blijven nog wat woelen en duwen op snooze wanneer de wekker gaat. Het is echter beter meteen uit bed te stappen. Zo zal je de hele dag door frisser zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *