Hoe een goeie planning maken voor je examens?

Als je als student wil slagen in eerste zit is het zeker en vast een pluspunt om een goeie planning te maken. Een planning maken is natuurlijk niet zo makkelijk, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken. Je moet om te beginnen met heel wat zaken rekening houden, anders kan je voor onverwachte zaken kom te staan dat je mogelijk zelfs tijd te kort hebt om nog voldoende te kunnen leren of blokken voor je examen. Om het een beetje makkelijker te maken, helpen we je met een aantal stappen:

Hoe een goeie planning maken voor je examens
© Pixabay.com
  1. Bij het opstellen van een planning moet je eerst en vooral eerlijk zijn tegenover jezelf, hiermee bedoelen we dat je een planning moet maken die realistisch is. Met andere woorden moet je dus een planning maken waar je zeker van bent dat je die zal volgen.
  2. Eens je eerlijk bent met jezelf kan je beginnen met de planning te gaan opstellen. Zorg dat je voldoende momenten hebt waar je eens de kans hebt om te ontspannen of om een stoom af te laten, heb je die momenten om je te ontspannen niet voldoende in je planning dan bestaat het risico dat je niet zal slagen in je examen.
  3. Hou bij het opstellen van een planning altijd rekening met onverwachte zaken, hiermee bedoelen we dat je best een aantal dagen als reserve gaat plannen in je schema. Op die manier voorkom je dat je op langere termijn tijdens je examens of blokperiode te weinig tijd zou hebben om je examens nog te kunnen leren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *