Hoe schrijf je een eenvoudig CV?

Een van de dingen dat je onmiddellijk moet doen als je afgestudeerd bent, is een duidelijk cv schrijven. Omdat het niet zo vanzelfsprekend is om een goed cv te schrijven (zeker niet de allereerste keer), geven we je hier enkele tips mee. Want onthoud goed: een goed cv is de sleutel naar succes! Je job kan er immers van afhangen.

Hoe schrijf je een eenvoudig CV
© Pixabay.com
  • Persoonlijke gegevens zijn een must in een curriculum vitae. Je toekomstige werkgever moet je namelijk kunnen contacteren op elke mogelijke manier.
  • Noteer alles over je opleiding. Waar ben je naar de lagere school geweest? Het middelbaar? Hoger onderwijs of universiteit? Let erop dat je goed noteert wanneer elke opleiding plaatsvond. Noteer ook welke eventuele verdere opleidingen je hebt gevolgd en welk diploma je in handen hebt.
  • Pen je werkervaring neer. Het je een stage gedaan? Vakantiejobs? Ook hiervoor geldt dat je precies het jaartal en de duur moet opgeven.
  • Welke talen spreek je? Noteer bij elke taal hoe goed je het machtig bent. Dit geldt voor begrijpen, lezen en spreken.
  • Kan je met de computer overweg? Noteer dan ook wat je van computerkennis hebt. Tegenwoordig is dit erg belangrijk in de professionele wereld.

Een gouden tip: wees eerlijk. Probeer jezelf niet te doen overkomen op een manier waarvan je weet dat jij dit niet bent. Een werkgever moet weten met wie hij aan de slag kan gaan. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *