Hoe een veilig wachtwoord kiezen?

We leven in een wereld waar jammer genoeg soms wel al eens mensen met kwaad opzet achter je paswoord proberen te komen. Je kan alvast voorkomen dat je paswoord gewoon wordt geraden door een iets moeilijker paswoord te gaan kiezen. Hieronder enkele handige tips die je mogelijk kan gaan gebruiken om een nieuw paswoord te gaan kiezen of je bestaande paswoord te gaan verbeteren.

Hoe een veilig wachtwoord kiezen
© Pixabay.com
  1. Voorkom dat er persoonlijke dingen staan in je paswoord, neem nu bijvoorbeeld je voornaam en je geboortedatum zijn heel makkelijk te raden. De mensen die je een beetje kennen weten al zeker je voornaam en kunnen waarschijnlijk wel heel snel je geboortedatum te weten komen.
  2. Als je wil gaan voor een veilig paswoord, ga je best voor een combinatie van cijfers en letters. Een combinatie van deze beide is heel moeilijk te raden.

We hopen dat je met bovenstaande tips toch al een iets veiliger paswoord kan gaan gebruiken dat een stuk moeilijker te raden is dan je vorig paswoord. Vergeet niet dat er soms echt mensen je account willen overnemen, als je dit wilt voorkomen moet je voor een goed paswoord gaan!

Dit schrijven bezoekers over “Hoe een veilig wachtwoord kiezen?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *