Hoe hou ik mijn kindje veilig?

Voor kinderen kan het soms een hele gevaarlijke wereld zijn, dit was vroeger al zo, maar tegenwoordig is het nog altijd zo. Hoe kan je nu je eigen kindje gaan beschermen tegen die gevaarlijk wereld zonder dat je kind het gevoel krijgt dat het niets mag van je of dat het zich verstikt voelt?

Hoe hou ik mijn kindje veilig
© Pixabay.com
  1. Kinderen hebben hun vrijheid nodig, indien je hen nooit eens wat vrijheid geeft om hen duidelijk maakt dat je hen vertrouwt dat ze een goede beslissing zullen nemen. Wel dan zullen je kinderen nooit het gevoel krijgen dat je vertrouwen in hen hebt, dit is niet goed voor hun zelfvertrouwen.
  2. Als je kinderen nog klein zijn kan je hen al een beetje beginnen voorbereiden op de gevaarlijke dingen, zoals bijvoorbeeld praat nooit met een vreemde of snoepjes nooit aannemen van mensen die je niet kent, … Er zijn zoveel dingen die een potentieel gevaar kunnen zijn voor je kind.
  3. Doordat je kind het gevoel geeft dat je hen vertrouwt zal het sneller naar jou komen als het een probleem heeft of als het iets vreemd heeft meegemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *