Hoe aanpassen aan een nieuwe cultuur?

Als je in een andere cultuur terechtkomt, vraagt dit om aanpassingen. Je houding is misschien wel de meest belangrijke aanpassing. Hoe sta jij tegenover de nieuwe cultuur? Wie positief is ingesteld, zal zich ook veel makkelijker kunnen aanpassen.

Hoe aanpassen aan een nieuwe cultuur
© Pixabay.com

Lees iets over de cultuur en de geschiedenis, dat geeft je een veel beter beeld van hoe het er allemaal aan toe gaat. Wie kennis heeft, zal ook veel minder genante momenten meemaken en je wordt bovendien veel sneller aanvaard.

Je moet je natuurlijk ook aanpassen aan de taal. Wie de taal niet spreekt, heeft veel minder voeling met een andere cultuur – wat logisch is. Volg lessen, praat veel met mensen uit de omgeving en je leert het vanzelf. Een nieuwe taal leren lijkt moeilijk, maar niet als je je er dagelijks mee bezighoudt. Het opent nieuwe kansen en je krijgt veel meer sociale contacten.

Probeer nieuw eten uit. Wat op het eerste zicht vreemd lijkt, kan erg lekker zijn. Blijf niet vasthangen aan je oude gewoonten, maar sta open voor verandering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *