Hoe leer je leren?

Er zijn wetenschappers die beweren dat leercapaciteiten aangeboren zijn. Er bestaat ook een andere groep wetenschappers die van oordeel is dat men kan ‘leren leren’. Als je met regelmaat je hersenen traint, zal je slimmer worden. Men weet niet welke wetenschappers er gelijk hebben, maar een ding is zeker: het kan nooit kwaad om je leercapaciteiten te bevorderen. Hier zijn enkele tips:

Hoe leer je leren
© Pixabay.com
  1. Je brein heeft suiker nodig, zodat je meer energie krijgt. Als je moe bent na erg lang te leren, betekent dit dat je suikergehalte erg laag is. Ook nootjes zouden erg goed zijn om je hersenen een boost te geven. Nootjes bevatten immers vitamine E en acetylcholine, wat allebei goed is voor je brein.
  2. Houd je brein getraind. Zorg ervoor dat je steeds alert bent – zowel op fysiek als op mentaal vlak. Als je je hersenen meer gebruikt, zullen ze ook beter functioneren. Los, bijvoorbeeld, regelmatig kruiswoordpuzzels op, of houd je bezig met een sudokupuzzel. En zo zijn er nog tal van andere mogelijkheden.
  3. Houd je lichaam gezond. Een brein functioneert niet goed als je een zwak lichaam hebt. Zorg voor een gezond dieet en een goede levensstijl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *