Hoe zelf een stageplaats voorstellen aan je hogeschool?

Vaak zal je eigen hogeschool of de universiteit waar je studeert wel een eigen lijst hebben met mogelijke plaatsen of bedrijven waar je stage kan gaan volgen. Natuurlijk niets is zo leuk om zelf een stageplaats of bedrijf te gaan kiezen waar je dan kan gaan doen waar je echt interesse voor hebt.

Hoe zelf een stageplaats voorstellen aan je hogeschool
© Pixabay.com
  1. Voor je zelf een stageplaats gaat zoeken raden we het aan om eerst eens te gaan overleggen met de stageverantwoordelijke van je eigen hogeschool of universiteit, op die manier kan je alvast te weten komen of het inderdaad wel mogelijk is om zelf een stageplaats te gaan zoeken.
  2. Eens je weet of het zelf zoeken van een stageplaats wel mag kan je natuurlijk eens de procedure gaan doornemen die nodig is om een bedrijf als mogelijk stageplaats aan te duiden voor je eigen stage.
  3. Nadat je de procedure goed hebt doorgenomen en over het algemeen toch een beetje weet hoe de zaken in elkaar zitten kan je gaan zoeken naar een bedrijf of een organisatie waar je echt wel heel graag je stage zou willen doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *