Hoe iemand de indruk geven dat je aandachtig luistert?

Je kan het altijd meemaken dat je eens wat minder geslapen hebt, dan zal het natuurlijk voor iedereen lijken alsof je ook weinig interesse voor het gesprek hebt. Niet echt naar iemand luisteren, vatten al heel veel mensen op als geen respect hebben voor hen, om dit tegen te gaan helpen wij je alvast met enkele handige tips.

Hoe iemand de indruk geven dat je aandachtig luistert
© Pixabay.com
  1. Op het internet zijn altijd wel een aantal handige tips te vinden rond hoe je goed naar iemand kan gaan luisteren tijdens een gesprek.
  2. Voor je bijvoorbeeld tijdens een gesprek of tijdens een gezellig etentje met je vrienden of met je familie je smartphone gaat gebruiken ben je best dat je toch eens gaat nadenken. Het kan altijd zijn dat je familie of vrienden een gesprek met jou aan het voeren zijn en dan is het voor hen heel pijnlijk om te zien dat je het gesprek niet echt hebt gevolgd of gewoonweg zelfs niets eens geluisterd hebt.
  3. Hoe los je dat nu eigenlijk op? Denk om te beginnen eens aan het feit dat jij het zelf ook niet leuk zou vinden als je merkt dat je tegen iemand aan het praten bent maar dat die ander persoon niet echt interesse toont in het gesprek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *