Hoe moet ik mijn laptop of computer gaan opstarten in veilige modus?

Soms kan het eens gebeuren dat je laptop of computer een beetje moeilijk doet, dan is het altijd goed om weten hoe je een pc in veilige modus moet gaan opstarten. Wij vonden twee verschillende methoden die je kan gaan gebruiken indien je laptop of computer moeilijk doet.

Hoe moet ik mijn laptop of computer gaan opstarten in veilige modus
© Pixabay.com
  1. De eerste methode is vrij eenvoudig en kan bijna iedereen gebruiken, je start gewoon je computer opnieuw. Tijdens het opstarten mag je wel niet vergeten om de F8-toets ingedrukt te houden, als de toets indrukken niet lukt dan moet je meerdere malen gaan drukken op de F8-toets. Je mag pas deze toets gaan indrukken als je het opstartscherm ziet verschijnen, in het menu dat je dan te zien krijgt kan je dan voor de optie veilige modus gaan kiezen.
  2. De tweede manier is misschien iets moeilijker, maar zal zeker en vast ook wel werken, je moet naar start gaan en uitvoeren kiezen. Vervolgens typ je in het venster van uitvoeren msconfig, hierna druk je op enter en zie je een tabblad boot.ini. Als je bij startopties gaan kijken zet je een vinkje bij /safeboot, vervolgens toepassen en dan start normaal gezien je computer opnieuw.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *