Hoe bewaar je een geheim?

Het kan misschien op het eerste zich een vreemde vraag lijken, toch hebben hier veel mensen moeite mee. Wil je je aan je belofte houden?

Hoe bewaar je een geheim
© Pixabay.com
  • Het draait allemaal om respect. Als er gevraagd wordt om iets niet door te vertellen, is het aan jou de taak om je woord te houden. Kan je dit niet, dan heeft jouw woord geen enkele betekenis en toon je ook geen respect voor de persoon die je het geheim heeft toevertrouwd.
  • Bepaal voor jezelf waarom je het geheim zou doorvertellen. Wil je gewoon een beetje de aandacht naar je toe trekken? Zoek dan andere motieven. Uiteraard moet je soms wel een geheim voortvertellen in het voordeel voor de persoon in kwestie (bvb.: je vriend(in) is verslaafd aan drugs en heeft je dit toevertrouwd… Zoek dan hulp).
  • Houd het geheim voor jezelf ook al heb je een meningsverschil of ruzie met diegene die je het geheim heeft verteld. Vertel je het toch door, dan is de kans groot dat dit ten koste van je vriendschap is.
  • Bedenk hoe de situatie omgekeerd zou zijn. Zou jij er blij mee zijn als je weet dat je vriend(in) jouw geheim gaat rondbazuinen? Denk hier eens aan als je op het punt staat je belofte te breken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *