Hoe kan ik een stalker/stalkster op afstand houden?

Ooit in je leven kan je te maken krijgen met mensen die je eigenlijk liever niet hoort, in sommige gevallen kan het zelfs zo ver gaan dat die persoon je echt bang gaat maken of je constant gaat bellen of gaat volgen. Stalken kan heel wat verschillende vormen hebben.

Hoe kan ik een stalkerstalkster op afstand houden
© Pixabay.com
  1. Als je gestalkt wordt, vertel je dit best zo snel mogelijk aan je vrienden en je familie. Er eens over praten zal het al een stuk minder lastiger maken.
  2. In het geval het stalken blijft aanhouden, dan ga je best eens naar de politie. Als je bij de politie gaat dan hou je best alle smsjes of mails, etc bij die kan je dan gaan gebruiken als bewijsmateriaal.
  3. Stalken kan soms heel ver gaan, sommige mensen gaan andere stalken van op een afstand, nog ander worden heel geweldadig en gaan bijvoorbeeld spullen van de mensen die ze stalken kapot maken. Indien dit bij jou het geval is dan moet je hier een foto van nemen en dit zo snel mogelijk aan de politie gaan tonen. Voel je je dus niet op je gemak of ben je bang twijfel dan zeker en vast niet om naar de politie te stappen, zij kunnen je verder helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *