Hoe krijg je een band met je geadopteerd kind?

Het lijkt wel alsof veel celebrities zomaar een baby kunnen adopteren. Alles lijkt zo makkelijk en vanzelf te gaan. Toch is het dat niet. Een adoptie betekent veel ups en downs. Laat die gedachte van celebrities even achterwege en lees dit artikel om meer te weten te komen over het creëren van een hechte band met je adoptiebaby:

Hoe krijg je een band met je geadopteerd kind
© Pixabay.com
  • Lees boeken over adoptie. Doe dit al vanaf het moment dat je weet dat je een kind geadopteerd hebt.
  • Vraag aan het adoptieagentschap of het mogelijk is met de verzorg(st)er of verpleegkundige van het kind te spreken. Zo kan je al heel wat over het kind te weten komen.
  • Bekritiseer jezelf niet als alles in het begin wat tegenvalt. Een voorbeeld: als je het kind voor de eerste keer knuffelt, kan het zijn dat het een soort weerstand biedt. Dit komt omdat jouw geur het kind niet bekend voorkomt. Wees gerust, met verloop van tijd komt dit zeker goed. Je moet alles gewoon wat tijd geven.
  • Blijf zo dicht mogelijk in de buurt van de baby.
  • Voor een baby zorgen, is meer dan enkel wat melk geven of een verse luier aandoen. Je moet ook de reacties van het kind kunnen beantwoorden.
  • Zorg ervoor dat er routine komt in jullie leven. Het maakt het veel gemakkelijk om een band te creëren en het kindje zal zich ook veel comfortabeler voelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *