Hoe steun je iemand na een relatiebreuk?

Misschien weet je niet altijd zo goed hoe je moet reageren als je beste vriend(in) je komt vertellen dat zijn/haar relatie op de klippen is gelopen. Je wilt wel helpen, maar dat is soms veel makkelijker gezegd dan gedaan.

Hoe steun je iemand na een relatiebreuk
© Pixabay.com
  1. Praten is de eerste stap. Vraag je vriend(in) hoe het allemaal gebeurd is. Het is nodig dat er hierover gepraat wordt, omdat je hart luchten altijd deugd kan doen.
  2. Laat de persoon in kwestie alle spullen verzamelen die aan de relatie doen denken (foto’s, brieven…). Eens verzameld, vraag je wat ermee gaat gebeuren. In sommige gevallen wil men hier niet meer aan herinnerd worden en wil men alles het liefst van al verbranden, maar sommige mensen houden ook graag herinneringen bij. Doe wat je vriend(in) vraagt. Dit is goed voor het verwerkingsproces.
  3. Ga samen uit. Gedachten verzetten is nog steeds een van de beste oplossingen. Vooral niet bij de pakken blijven zitten is de boodschap.
  4. Houd je vriend(in) in het oog. Hij/zij kan na verloop van tijd wel zeggen dat het beter gaat, maar dit is niet altijd het geval. Wees een schouder om op te huilen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *