Hoe maak je een duidelijk boodschappenlijstje?

Een boodschappenlijstje maken alvorens je naar de winkel gaat, kan echt helpen. Zo loop je niet het risico dat je iets vergeet en als je je aan het lijstje houdt, zal je ook niet meer kopen dan nodig. Hoe maak je nu zo’n lijst?

Hoe maak je een duidelijk boodschappenlijstje
┬ę Pixabay.com
  1. Denk eraan hoe vaak je naar de winkel gaat. Sommigen gaan iedere dag inkopen doen, anderen winkelen dan weer op wekelijke basis. Dat is van belang voor het maken van een boodschappenlijstje.
  2. Plan je maaltijden. Neem een blad papier en verdeel dit in vier kolommen: ontbijt, middagmaal, avondmaal en snacks. Maak dan rijen volgens de dagen en de data dat je inkopen doet. Doe je dit op wekelijke basis, schrijf dan de dagen van de week op. Vul de tabel in door de maaltijd te noteren dat je van plan bent te maken.
  3. Hierna schrijf je alle ingredi├źnten op voor deze maaltijden. Dit doe je door elke maaltijd af te gaan.
  4. Kijk vervolgens naar je voorraadruimte. Er is er iets dat op is en moet bijgevuld worden? Schrijf dit dan ook op de lijst.
  5. Groepeer de producten. Dat helpt je in de winkel om niet steeds van her naar der te lopen.

Nog een goede tip: ga niet naar de winkel als je honger hebt. Dan zal je geneigd zijn om veel meer te kopen dan je eigenlijk nodig hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *