Hoe voorspel je het weer?

Het weer kan je hele dag bepalen. Daarom heb je er een groot voordeel aan om zelf hier en daar wat voorspellingen te doen. Uiteraard kan je een beroep doen op weersvoorspellingen, maar toch zijn deze niet altijd even betrouwbaar. Moeder Aarde geeft ons genoeg aanwijzingen om het zelf te voorspellen.

Hoe voorspel je het weer
© Pixabay.com
  1. Lees de wolken. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar het kan. Er zijn verschillende soorten wolken en elke wolk betekent wel iets. Zo zijn er de cumuluswolken. Deze komen meestal samen voor, maar alleen kunnen ze ook voorkomen. Cirruswolken zijn dan weer dun. Beide soorten willen zeggen dat er goed weer op komst is. Stratuswolken zijn vlak. Ze hebben een grijze schijn. Nimbuswolken zijn vrij donker. Stratus- en nimbuswolken voorspellen dan weer minder goed weer.
  2. Als je insecten laag tegen de grond ziet vliegen, dan zal er een misschien wel een storm op komst kunnen zijn. De beestjes vliegen dan laag omdat ze uit de wind willen blijven.
  3. Vaak kan je de regen op voorhand ruiken. Misschien heb je dit wel al eens meegemaakt? Als de lucht vochtig is, is dat ook een teken voor regen. Ook een storm kan er zeker bijzitten.

Probeer het weer zelf eens te voorspellen op basis van deze weetjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *