Hoe blus ik met een vloeistof aangebrand voedsel af?

Als je nog niet zoveel ervaring hebt met koken zal het altijd wel eens van pas komen om te weten hoe je aangebrand voedsel toch nog wat kan gaan afblussen. Wij willen je een aantal goede tips geven die ooit bij het koken zeker en vast nog van pas zullen komen.

  1. Als je plots een aangebrande geur ruikt kan je altijd nog proberen om het stuk vlees te redden door middel van het af te blussen.
  2. Soms kan het gebeuren dat je jammer genoeg te laat bent, maar in sommige gevallen kan het zijn dat je nog mooi op tijd bent. Dan kan je snel de pan van het vuur halen en deze snel in wat koud water gaan zetten.
  3. Nadat je de pan in koud water hebt gezet haal je het vlees uit de pan en haal je de aangebrande delen uit de pan om vervolgens een nieuwe pan te nemen om het goede vlees nog wat verder te kunnen verwarmen of te bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *