Hoe behandel je een bloedneus?

Een bloedneus ziet er altijd een beetje eng uit. Toch kan het iedereen wel eens overkomen, zowel kinderen als volwassen. Er zijn dan ook verschillende oorzaken die een bloedneus kunnen veroorzaken. Er bestaan echter enkele methodes om het bloeden te doen stoppen:

Hoe behandel je een bloedneus
© Pixabay.com
  • Blijf kalm. Als je kalm blijft, verlaagt je bloeddruk. Op die manier voorkom je dat er meer bloed naar je hoofd gaat en dat er meer bloed uit je neus zal komen. Adem diep in en uit.
  • Als je verkouden bent, is het aangeraden om niet naar achteren te neigen als je niest. Knijp zeker ook je neusgaten niet toe. Door de druk zou je neus wel eens kunnen gaan bloeden. Probeer dus te niezen met je mond open (wel je hand voor je mond houden!).
  • Houd je hoofd niet achterover als je een bloedneus hebt. Probeer je recht te houden en houd je neusgaten toe tot het bloeden stopt.
  • ¬†Soms krijg je een bloedneus omdat de binnenkant van je neus te droog is door het koude weer. Een neusspray kan helpen.
  • Plaats enkele ijsblokje in een handoek en houdt dit tegen de zijkanten van je neus. In een paar minuten is je bloedneus verleden tijd.

Denk eraan: blijft je neus langer dan tien minuten bloeden, schakel dan medische hulp in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *