Hoe masseren met warme stenen?

Een massage met warme stenen is de perfecte manier om te relaxen. Vooral na een drukke week, voel je de stress zo van je afvallen. Je kan dit thuis ook zelf doen in plaats van je geld uit te geven aan een schoonheidssalon.

Hoe masseren met warme stenen
© Pixabay.com

Vraag de hulp van een vriend of een familielid. Je hebt vulkanische basaltstenen nodig, bij voorkeur met een zwarte kleur en een zachte textuur. Zorg ervoor dat je wat verschillende maten hebt.

Er zijn twee manieren om de stenen op te warmen. De meest gebruikelijke manier is de volgende: Warm ze op in kokend water. Oudere methoden – uitgevonden door native Amerikanen – leren ons hoe je de stenen opwarmt door middel van vuur. Gebruik dus toch maar bij voorkeur de warmwatermethode.

Eerst en vooral moet je de stenen wassen en desinfecteren. Gebruik hiervoor een anti-bacteriële zeep. Kies een olie uit naar keuze en wentel de stenen hierin. Doe wat water in een kom en vul deze met de stenen. De stenen moeten volledig onder water liggen, maar zorg ervoor dat ze niet ‘verdrinken’. Warm de stenen een halfuurtje op. Je kan eventueel nog een paar druppeltje olie erbij doen.

Nu kan je van start gaan met de massage. Laat ze op je rug leggen, naast je ruggengraat. Let erop dat de stenen niet zodanig heet zijn, dat je je eraan verbrandt – dit is uiteraard niet de bedoeling! Zijn ze te warm? Leg er dan een handdoekje onder.

Na de massage moet je de stenen opnieuw schoonmaken en desinfecteren!

Geniet ervan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *