Hoe maak je gerechten voor mensen met diabetes?

Mensen met diabetes moeten speciaal eten, althans dat denken veel mensen. Toch is dit niet helemaal waar. Men zou een gerecht moeten eten dat iedereen zou moeten eten – zodanig gezond en gebalanceerd. Het komt er allemaal op neer dat je let op wat je eet. Hier volgen enkele tips voor het bereiden van gezonde maaltijden voor mensen met diabetes:

Hoe maak je gerechten voor mensen met diabetes
┬ę Pixabay.com

Gebruik geen rood vlees. Dit vlees bevat vetten die niet goed zijn voor diabetespati├źnten. Gebruik vleesvervangers als Tofu, maar ook vis en schaaldieren zijn een goed voorbeeld.

Gebruik gezonde olie om je maaltijd te bereiden. Veel beter dan boter en minder vettig. Een alom gekend voorbeeld: olijfolie.

Pas het recept naar keuze aan. Je moet niet klakkeloos een recept volgen, je kan er een beetje je eigen toets aan geven. Je kan bijvoorbeeld minder suiker gebruiken, of zoals hierboven al vermeld is, rood vlees vervangen door Tofu.

Eet veel groenten. Ze bevatten veel vitaminen en je kan ze bovendien op allerlei manieren bereiden. Hetzelfde met fruit!

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *