Hoe krijg je een vetplek uit katoenen kledij?

Het kan erg frustrerend zijn als je die vuile vlek niet uit je kleren krijgt. Je moet inderdaad erg zorgvuldig zijn met het wassen van katoenen kledij, want katoen is een erg delicate stof. Als je een vetplek hebt die je liever kwijt dan rijk bent, volg dan deze stappen:

Hoe krijg je een vetplek uit katoenen kledij
© Pixabay.com

Reageer zo snel mogelijk. Hoe vlugger je reageert, hoe beter en hoe groter de kans dat je de plek effectief weg krijgt. Van zodra je de vlek opmerkt, schraap je er al zo veel mogelijk van af.

Gebruik maïzena. Maïzena absorbeert namelijk het vet. Laat het zo’n halfuurtje op de vlek zitten. Als de vetplek wat vervaagd is, gebruik dan gewone zeep.

Maak een sponsje nat met warm water en blijf over de vlek wrijven. Doe dit met regelmatige bewegingen. Blijf beperkt tot de vlek, zodat je de vlek niet groter maakt.

Als de plek nog steeds te zien is, kan je wat azijn oplossen in warm water en dit toepassen op de vlek. Ook shampoo kan helpen. Was met warm water en hang je kledij op om te drogen in plaats van ze in de droogkast te steken.

Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *