Hoe gebruik ik een bindmiddel?

Stel je bent een heerlijk stukje vlees aan het bakken en je zou er toch graag een lekker sausje bij hebben. Een bindmiddel kan in dat geval echt wonderen doen, nadat je het vlees uit de pan hebt gehaald … Maar hoe maak je nu precies gebruik van een bindmiddel?

  1. Eens je het vlees uit de pan hebt gehaald kan je gaan gebruikmaken van verschillende bindmiddelen. Je moet dan maar eens een kijkje nemen in één van je kookboeken of gewoon op het internet eens gaan zoeken om te weten te komen welke bindmiddelen je kan gaan gebruiken om een heerlijke saus te maken.
  2. Als je op het internet zal gaan zoeken zal je heel wat verschillende bindmiddelen tegen komen. Bindmiddelen kan men indelen in 2 verschillende soorten groepen: zetmeelhoudende producten en niet-zetmeelhoudende producten. Zetmeelhoudende producten zijn bloem, aardappelmeel, maïzena, …
  3.  Om sauzen te maken gebruik je best maïzena, je kan dan nog kiezen uit de verschillende soorten afhankelijk van welke kleur je saus heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *