Hoe kernwoorden vinden uit je boek?

Het eerste jaar dat je hoger onderwijs doet is toch altijd een beetje je weg zoeken. Als je unief doet heb je nog dikkere boeken dan mensen die hogeschool doen, aangezien unief meer theoretisch gericht is. Heel wat informatie dus die je in maar één semester moet verwerken. Als van in het begin heel wat naar de lessen gaat en al eens wat in je boek leest dat je moet kennen voor je examen kan je al heel wat tijd mee besparen voor je examen. Natuurlijk komt het ook vaak voor dat je een beetje tijd te weinig hebt, dan moet je weten de kernwoorden te vinden in je boek.

Hoe kernwoorden vinden uit je boek
© Pixabay.com
  1. Lees altijd eerst eens een tekst voor je gaat beginnen aanduiden, in het geval je toch al wil beginnen aanduiden kan je dit bijvoorbeeld gaan doen met een potlood. Zo kan je op een later tijdstip nog altijd zaken weglaten, die achteraf toch minder belangrijk lijken.
  2. Iedereen van ons zal zich nog wel de signaalwoorden herinneren uit de lessen Nederlands van tijdens het middelbaar, toen leek het misschien echt overbodig of onnuttig, maar het tegendeel is echter waar! Met signaalwoorden kan je heel makkelijk de kern van een hele tekst herkennen, wat het natuurlijk een stuk makkelijker maakt om een samenvatting te gaan maken of om de belangrijkste stukken van een tekst te gaan aanduiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *