Hoe slagen voor je examens?

Welke student wil er nu niet slagen voor allemaal de examens in eerste zit, jammer genoeg is dit niet altijd het geval. Als je tweede zit hebt moet je er toch rekening houden dat je al rond begin augustus terug mag beginnen leren, da’s alvast een hele goede reden om te zorgen dat je geen tweede zit hebt in augustus. Om te voorkomen dat jij tijdens de vakantie in de zomer zou moeten leren, hebben wij een aantal handige stappen waar je kan op letten. Pas op, dit is daarom nog geen garantie dat je voor elk examen zal slagen in eerste zit, maar de stappen kunnen zeker en vast dienen als hulpmiddel.

Hoe slagen voor je examens
© Pixabay.com
  1. Tijdens het jaar eens regelmatig naar de les gaan is zeker en vast aan te raden, heb je toch het gevoel dat je er niet echt voordeel bij hebt om toch naar de les te gaan, dan kan je nog altijd thuis of op je kot eens naar de leerstof kijken. Een beetje op voor hand werken is dus altijd aangeraden, zo heb je al een stuk minder te doen tijdens de examens en de blokperiode.
  2. Op tijd beginnen aan de blokperiode bespaart je een hoop stress tijdens de examens, als andere studenten die iets te laat zijn begonnen nog zitten te leren, kan jij ondertussen al eens meer ontspanning hebben of eens een wat vrije tijd met vrienden hebben.
  3. Als laatste stap, de periode net voor je examens … Probeer zo weinig mogelijk stress te hebben, indien je jammer genoeg toch stress hebt probeer een beetje tot rust te komen met dingen die je ontspannen of praat er eens met familie of vrienden over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *