Hoe stress voorkomen tijdens de examens?

De blokperiode is voor de meeste studenten ondertussen al begonnen of is begint de komende weken. Blokken en examens staat bij heel wat studenten gelijk aan stress, maar met de nodige ontspanning en peptalk kan je al heel wat stress weg krijgen. Om je een beetje te helpen, hier alvast enkele stappen:

Hoe stress voorkomen tijdens de examens
© Pixabay.com
  1. Als je voelt dat je stress hebt of zenuwen voor een examen, stop dan even met leren. Mensen die niet meer rustig of kalm zijn gaan niet meer echt zo goed kunnen leren, dan wordt die tijd beter besteed aan wat ontspanning of vrije tijd.
  2. Ontstressen betekent voor iedereen wat andere, voor de ene mens is dit sporten, voor de andere kan dit eens naar de bioscoop gaan zijn. Indien je nog niet echt goed weet wat jou tot rust brengt kan je altijd eens een aantal dingen proberen. Na het proberen van een aantal zaken kan je dan voor jezelf beslissen wat de beste manier voor jou is om toch eens een beetje stoom te kunnen aflaten tijdens de examens of de blokperiode.
  3. Tijdens de examens kan iedereen wel eens een dipje hebben, schaam je daar dan ook niet over. Vandaar als je even een moeilijk moment hebt, is het aan te raden er eens over te praten met je vrienden of met je familie, die kunnen je dan even wat peptalk geven zodat je terug vol moed zit. Vergeet dus niet dat er niets mis mee is om eens over je twijfels rond de examens te praten, over zulke zaken moet er gewoon eens kunnen gepraat worden. Praten over zulke dingen, zorgt dat je heel ontspannen zal zijn na het praten.

We wensen je alvast veel succes met het studeren en vergeet nooit onze stappen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *