Hoe een bestaande samenvatting aanpassen voor je examen?

Op het internet zijn er heel wat samenvattingen te vinden, als je goed zoekt kan je misschien zelfs nog een goeie samenvatting vinden. Maar pas op, leer niet enkel de samenvatting, voor je ze zelf gans hebt nagekeken anders bestaat er het risico dat de samenvatting die je van het internet haalde niet volledig is. Natuurlijk hebben wij een oplossing voor je! Je kan nog altijd de samenvatting die je gevonden hebt gebruiken, op voorwaarde dat je ze zelf eens gaat doornemen en controleren op mogelijke fouten of stukken van de leerstof die niet in de samenvatting staan.

Hoe een bestaande samenvatting aanpassen voor je examen
© Pixabay.com
  1. Voor je een samenvatting gaan downloaden kun je eens kijken naar de commentaren die bij de samenvatting staan, als er geen commentaren bij de samenvatting staan kan je jammer genoeg niet anders dan snel eens zelf de samenvatting te gaan bekijken.
  2. Als je de samenvatting zelf moet gaan bekijken kan je altijd de functie van Word gaan gebruiken die alles automatisch opmaakt in een tekstbestand. Deze functie kan je enkel gebruiken als er in het document koppen zijn gebruikt. De koppen kan je dan zelfs nummers toekennen, waardoor je dan in de laatste stap een inhoudsopgave kan opstellen. Via de inhoudsopgave kan je dan snel zien welke titels er in je samenvatting voorkomen en welke niet.
  3. Een samenvatting zelf bijwerken is niet altijd even makkelijk, probeer dit blad per blad te doen, leg de slides en het boek/de cursus dat gebruikt wordt in de les naast je. Zo moet het normaal gezien wel mogelijk zijn om je samenvatting aan te vullen, zodat alles wat je moet kennen toch in de door jou bijgewerkte samenvatting terug te vinden is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *