Hoe bevorder je je stiptheid?

Ben jij zo iemand die altijd te laat komt? Dat kan veranderen! Geloof het of niet, er is altijd een manier om deze gewoonte te doorbreken.

Hoe bevorder je je stiptheid
© Pixabay.com
  • Time management: het mag nogal cliché klinken, maar beheer de tijd die je hebt. Veel mensen komen te laat, omdat ze beseffen dat er nog veel gedaan moet worden alvorens men kan vertrekken. Welke taken houden je bezig voordat je moet vertrekken? Denk na over welke activiteiten je eventueel kan uitstellen en welke niet. Een voorbeeld: voor je vertrekt, moet je je kledij nog uitkiezen, je haar drogen, je tanden poetsen, een appel schillen als ontbijt… Je kan bijvoorbeeld je kledij de avond ervoor al uitkiezen en klaarleggen.
  • Doe de belangrijkste dingen eerst. Ga bijvoorbeeld niet eerst een tijdschrift doorbladeren als je je nog moet aankleden. Op die manier verlies je de tijd uit het oog en zal je verrast zijn als je naar je uurwerk kijkt.
  • Maak vooral van stiptheid een prioriteit. Het wordt namelijk geapprecieerd als je op tijd het komt en het is gewoon een teken van respect. Plan alles, maak eventueel een schema op als je niet goed weet hoe je er iets aan kan veranderen.

Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *