Hoe notulen maken tijdens een vergadering?

Het kan iedereen overkomen dat je eens notulen moet maken van de vergadering die je moet bijwonen voor je werk of gewoon een andere vergadering bijvoorbeeld voor vrijwilligerswerk, etc. Notuleren lijkt heel makkelijk, maar dat is het niet … toch niet zonder een beetje ervaring. Maar hoe kan je dan eigenlijk het beste notuleren zonder ervaring?

Hoe notulen maken tijdens een vergadering
© Pixabay.com
  1. Als je nog nooit eerder hebt moeten notuleren kan je eventueel eens met Google op het internet gaan zoeken naar een aantal tips.
  2. Eens je weet dat je toch best gaat gebruikmaken van kernwoorden kan je misschien al eens oefenen of gewoon eens zelf iets kort gaan samenvatten dat je leest.
  3. Eens je zelf op de vergadering bent moet je zo goed mogelijk proberen opletten, hiermee willen we dus niet zeggen dat je een hele tijd moet gaan notuleren. Want dan loop je natuurlijk het risico dat je belangrijke dingen mogelijk niet hoort, vandaar probeer zo kort en zo bondig mogelijk te notuleren.
  4. Geef de mensen die de vergadering bijwonen een nummer, dit is makkelijker om te notuleren dan iedere keer de naam te moeten gaan typen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *