Hoe groenten in een smoothie gebruiken?

Tegenwoordig kan je wel in elke voedingswinkel een smoothie kopen. Je kent ze wel die verse fruitdrankjes. Je hebt ze in alle kleuren en smaken, naargelang je eigen zin. Wist je dat je ook groenten in een smoothie kan mengen?

Hoe groenten in een smoothie gebruiken
© Pixabay.com

Niet iedereen eet al even graag groenten, maar toch heb je ze nodig. Of misschien ben je al je vegetarische schoteltjes wel beu en wil je je groenten op een andere manier binnenspelen? Dan is een heerlijke smoothie de oplossing! Denk eerst na wat je ermee wil bereiken. Drink je smoothies omdat je op dieet bent en je bepaalde voedingsstoffen moet binnenkrijgen?

Denk dan goed na over wat je in je smoothie zal doen. Om maar een voorbeeld te geven: wortelen bevatten veel vitamine A, pompoenen veel vitamine E en ga zo maar door. Aan jou de keuze afhankelijk van welke vitaminen je nodig hebt.

Was je groenten heel erg goed alvorens ze de blender invliegen. Snijd de rauwe groenten in kleinere stukjes zodat ze makkelijker te mixen zijn.

Kies een vloeibare drank. In fruitsmoothies is dit regelmatig appelsiensap, maar je kan ook kiezen voor gewoon water, thee of melk.

Je kan de groentensmoothie erg makkelijk combineren met fruit. Ben je niet zo voor groenten, neem dan iets meer fruit dan groenten, bijvoorbeeld. Santé!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *