Hoe raak je betrokken bij de opvoeding van je kind?

Als beide ouders in een gezin gaan werken, wordt het vaak moeilijk geschat om ook nog met het huiswerk en de opvoeding van de kinderen bezig te zijn. Dit is dan ook jammer genoeg een van de redenen dat kinderen niet zo’n goede resultaten halen op school. Toch is het erg belangrijk om in dit proces betrokken te zijn. Hier zijn enkele suggesties:

Hoe raak je betrokken bij de opvoeding van je kind
© Pixabay.com
  • Vind de tijd. Dit kan moeilijk zijn, omdat je zelf uren te kort komt. Maar ook al ben je moe en uitgeput van een hele dag te werken, toch zijn een paar minuten van je tijd niet veel. Vraag je kind hoe het op school is geweest en of het huiswerk al gemaakt is. Als je merkt dat je kind problemen heeft, help dan. Dit zal zeker gewaardeerd worden.
  • Kijk samen televisie. De tv is tegenwoordig een van de middelen om kinderen op te voeden. Kijk samen naar educatieve programma’s en leg je kind uit dat er vragen gesteld kunnen worden als ze iets niet begrijpen.
  • Raak betrokken bij schoolactiviteiten. Wees een actieve ouder. Zo raakt je kind steeds meer gemotiveerd om naar school te gaan en kunnen jullie hier ook over praten.

Als je aan deze drie dingen denkt, zal je merken dat er verandering zal komen in het gedrag van je kind. Het hoeft zelfs niet veel tijd te vragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *