Hoe zo kort mogelijk antwoorden op een examen?

Studenten krijgen heel wat leerstof te verwerken in één semester, als je een richting doet aan unief mag je zelfs nog een stukje meer leerstof verwachten om te verwerken. Op unief krijg je vaak examens met maar een aantal vragen, op die vragen die je dus krijgt moet je heel goed antwoorden. Om je een beetje te helpen met het formuleren van je antwoord geven wij je al een aantal stappen:

Hoe zo kort mogelijk antwoorden op een examen
© Pixabay.com
  1. Tijdens heb leren kan je al eens een aantal vragen zelf opstellen, die vragen kan je dan na het leren eens bekijken en proberen beantwoorden. Met het toetsen van jezelf kan je al een heel goed idee krijgen over hoe goed je de leerstof al kent. Als je denkt dat je de leerstof nog niets zo goed kent kan je dan verder bouwen op die zelftoets en het leren nog altijd een beetje bijsturen, zodat je alles toch goed kent.
  2. Er is een groot verschil tussen een mondeling examen en een schriftelijk examen. Hou daar dus zeker en vast rekening mee! Bij mondelinge examens kan je al eens afwijken van het onderwerp, als je geluk hebt kan de prof die je voor je hebt je antwoord nog altijd een beetje bijsturen of een bijkomende vraag stellen die je dan kan helpen om het juiste antwoord te formuleren. Bij schriftelijke examens heb je jammer genoeg de reactie van de prof niet en moet je heel goed de vraag lezen. Op sommige examens heb je zelfs maar een beperkte ruimte om je antwoord te geven, dan moet je natuurlijk zo kort mogelijk blijven, maar er wel voor zorgen dat alle nodige zaken toch in het antwoord staan.
  3. Je kan de vragen of opdrachten van vorige examens eens bekijken op het intranet van de universiteit of van de hogeschool waar je lessen volgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *