Hoe tweedehands boeken vinden op het internet voor je studierichting?

In België kan je als student heel wat financiële hulpmiddelen krijgen om toch maar te kunnen studeren. Voor mensen die bijvoorbeeld hun studies zelf moeten betalen, worden er door de overheid studietoelages voorzien. Als je meer info wil hebben rond het aanvragen van een studietoelage kan je hier verder eens een kijkje nemen op de site waar we ook in een aantal stappen uitleggen hoe makkelijk het wel niet is om een studietoelage aan te vragen. Let op, een aanvraag voor een studietoelage betekent nog niet dat je ook effectief op één recht hebt, die hangt van een aantal factoren af.

Hoe tweedehands boeken vinden op het internet voor je studierichting
© Pixabay.com
  1. Als je tweedehandsboeken van je richting zoekt kan je altijd eens kijken op het forum van het intranet van je school. Hier zullen er wel altijd mensen zijn die stoppen met de studies en die dan ook hun boeken verkopen, dit komt meestal voor in het eerste jaar van een studierichting.
  2. Tweedehandsboeken van hogere jaren van een studierichting kan je altijd vinden in een tweedehandsboekenwinkel. Voor je het boek koopt in zo’n winkel kijk je best eens snel in het boek of er nog niet te veel in gemarkeerd is, maar meestal kijken de medewerkers van de winkel dit zelf goed na.
  3. Indien voorgaande stappen geen succes waren kan je nog altijd eens gaan kijken op eBay of op andere sites waar je tweedehandszaken kan kopen. Op deze site worden er vaak ook verschillende boeken aangeboden door één persoon, wat al heel wat minder zoekwerk is voor je.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *