Hoe maak ik mosselen met witte wijn en room?

Mosselen kunnen heel lekker zijn om klaar te maken, maar mosselen in combinatie met witte wijn en room zijn een echte aanrader voor iedereen die van mosselen houdt. Wij zochten eens op hoe je dit heerlijke gerecht snel kan gaan maken:

Hoe maak ik mosselen met witte wijn en room
© Pixabay.com
  1. 1 kilo mosselen, 10 cl witte wijn die je graag drinkt, groene selder, ajuin, peper, tijm, laurierblad, verse look en 12 cl lichte room. Deze zaken zijn allemaal de dingen die je nodig hebt per persoon, probeer hier dus een beetje rekening mee te houden. De hoeveelheid mosselen kan natuurlijk verschillen van persoon tot persoon.
  2. Dit gerecht kan je klaarmaken in 30 minuten, je hebt dus nog heel wat tijd over om je een beetje mooi te maken voor je vrienden of je familie komen.
  3. Voor dat je de mosselen kan gaan koken moet je ze eerst heel goed afspoelen, vervolgens kan je de selder en de ajuin in stukken gaan snijden. Voor dat je de mosselen in de pan gaat doen kan je de ajuin en de selder al in de pan gaan doen met een klontje boter.
  4. Doe hierna de mosselen in de pan en overgiet deze met de wijn en de room. Nog een laatste tip die waarschijnlijk veel mensen zullen lekker vinden: eet frietjes bij deze mosselen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *