Hoe moet ik kiezen voor het beste bereidingsvet?

In de winkels kan je tegenwoordig heel wat dingen kopen, zonder dat je echt ver moet gaan rijden. Maar bij het kopen van bereidingsvet moet je heel goed uitkijken welk vet je gaat kopen. Wij geven je alvast enkele tips om toch te kunnen kiezen voor een goed bereidingsvet dat je in de winkel wil gaan kopen.

Hoe moet ik kiezen voor het beste bereidingsvet
© Pixabay.com
  1. Vergeet niet dat halfvolle boter of minarines veel minder vet bevatten en dus niet echt geschikt zijn om te gaan bakken. Het is zelfs zo dat bij het opwarmen van bijvoorbeeld een minarine het kan voorkomen dat deze gaat opspatten, vandaar voor je dus een bereidingsvet gaat kopen vergeet nooit eens te kijken op het etiket van het product dat je zou willen kopen.
  2. Het is aan te raden om zo weinig mogelijk verzadigde vetzuren te gaan gebruiken. Want een te hoog gebruik van verzadigde vetzuren verhoogt jammer genoeg de kans op een hartziekte of een vaatziekte.
  3. Als je gaat gebruikmaken van oliën moet je er opletten dat je deze niet in het daglicht plaatst, want oliën zijn heel gevoelig voor gewoon daglicht. Deze bewaar je dus best in een iets donkere ruimte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *