Hoe kies ik de juiste skihelm?

Meer en meer skiërs dragen een skihelm en terecht. Een goede helm beschermt je immers niet alleen tegen mogelijke ongelukken maar ook tegen sneeuw, wind en koude. Hoewel veel mensen nog steeds excuses aanbrengen als te duur, niet mooi genoeg, niet blits, … is er geen enkele verontschuldiging om geen helm te dragen.

Hoe kies ik de juiste skihelm
© Pixabay.com

Alvast enkele tips bij het zoeken naar een gepaste helm:

 1. Zoek de juiste grote van je helm
  Niet direct de moeilijkste opdracht. De meeste helmen zijn verdeeld in maten die verwijzen naar de omtrek van je hoofd. Om een idee van je maat te hebben hoef je dus niet meer dan de omtrek van je hoofd te meten, juist boven je wenkbrauwen.
 2. Koop je helm in een speciaalzaak
  In alle winkels zie je tegenwoordig skihelmen opduiken maar een belangrijk iets als een helm, die je leven kan redden, koop je in een gespecialiseerde winkel. Zij kunnen je met raad en daad bijstaan en letten op details.
 3. Neem je skibril mee
  Koop je een helm en heb je al een skibril neem deze dan mee naar de winkel. Zo kan je meteen kijken of je bril ook past bij je helm.
 4. Probeer de helm vooraf
  Vraag gerust in de winkel om de helm eens op te zetten. Een helm moet goed passen maar mag niet spannen of oncomfortabel zitten. Hij mag niet naar achteren vallen en als er een steun aan de oren zit moet deze juist passen.
 5. Online aankopen
  Koop je toch een skihelm online aan, zorg er dan vooral voor dat je de aankoop eventueel kan terugsturen. Ieder hoofd is anders gevormd en voor je eigen veiligheid draag je absoluut een helm die past op je hoofd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *